Technieken

Dansende lijnen
Deze werken ontstaan door op een vrije manier over het papier of doek te bewegen.
De eerste keer gebruikte ik nat draad om mijn gevoel weer te geven. Dat bracht me ineens een inzicht wat deze techniek tot gevolg had. Het is heerlijk om te doen. Spelen en ontdekken en later verrast te zijn over wat er te zien is.

Collagewerken
Ik heb ontdekt dat ik het heerlijk vind om mooie foto’s in mijn werken te gebruiken. Net zolang mengen tot ik precies de juiste kleur heb gevonden, zodat je haast niet ziet waar het schilderij begint en de foto ophoudt.
Terwijl ik daar mee doende was merkte ik op dat het zomaar een herinneringenschilderij zou kunnen worden. Helemaal op maat gemaakt. Vertel me het een en ander over wat je in beeld wilt brengen. Lever wat mooie foto’s aan en ik maak het tot een geheel.
Ieder werk is anders.
Het is geweldig mooi om een echt persoonlijk werk aan je muur te hebben hangen.

Poetsen met verf
Ik heb nog geen pakkende naam voor deze techniek, maar ik heb me deze eigen gemaakt tijdens een zomer experimenteren met acryl- en olieverf op waterbasis. De intensiteit van de kleuren en de vormen die ontstaan geven veel voldoening. Het is altijd weer een verrassing welk beeld zich ontvouwt. Het poetsen werkt ontspannend en het weerhoudt me ervan om bezig te zijn met het eindresultaat zodat ik niet ‘te hard’ ga werken.

Gelaagde werken
Hier gebruik ik sterk verdunde acrylverf en inkt die in lagen opgebracht wordt. Het duurt soms een tijdje totdat een werk weer droog genoeg is om aan verder te gaan, wat maakt dat ik soms aan meerdere tegelijk bezig ben. Ook hier heb ik meestal geen vooropgezet plan. Wat de dag me bracht kan ik nog al eens terug zien in de verschijning op het doek.
Dat betekent ook dat ik een grote diversiteit aan onderwerpen  heb in mijn schilderijen.
Vaak verschijnen er lichamen en of gezichten, beelden en soms iets wat abstract is.